Az én megfigyelésem alapján az emberek tisztelik a Balaton vizét. Szeretnek itt lenni, fürdeni még a kisbabákat is beleviszik. Sokan vannak, a Balaton parton. Van, aki napozik, van aki nézi a körülötte lévő tájat és hallgatja a víz susogását. A gyerekek annyira örülnek a víznek! A kisbabák pancsolnak, a nagyobbak karúszóval, a tizenévesek már úsznak. A felnőttek nagyon féltik a gyerekeiket, még a húsz éveseket is. Láttam már olyat is, hogy derékig ért a víz egy fiúnak, aki körülbelül 5-6 évesnek nézett ki. Nincs jobb annál, amikor hűsölsz egy fa alatt és nézed a Balatonba fürdő embereket, akik jól érzik magukat. Van pár büfé a strand közelében az emberek szoktak venni lángost,hamburgert és még sok más finomságot,van olyan is aki készít be magának uzsonnát későbbre ha megéhezne. Én csak 1-2 nap figyeltem az embereket, de máris sokkal többet tudtam meg róluk.

 2-3 nap

Elmentünk Keszthelyre a Festetics Múzeumba ahol 3 csoportra kellett elosztódnunk. Én a Vadászatiba voltam az olyan érdekesnek tűnt, voltak kitömött állatok madarak, tigrisek, szarvasok és még sok más dolgok. Azután elmentünk a Festetics kastélyba és ott kaptunk egy kvíz játékot, amire 40 perc,1 térkép 16 kérdésünk volt. Voltak szabályok. A kapun kívül nem lehetett kimenni ,de lehetett kérdezni a portástól,emberektől. Nagyon jól éreztem magam, azért mert mi lettünk az elsők. Jó volt hamar vége lett ki is fáradtunk, de izgalmas volt

 

4. nap

Este a discó előtt megtudtuk hogy másnap reggel vitorlázni megyünk csak nem mi mentünk elsőnek hanem a Nádasdiak és a fél Arlóiak.  A fele a táborba maradt ebbe én is benne voltam mi csak délután mentünk, el is érkezett a 3 óra mi is mentünk, és felszálltunk a buszra  elindultunk, és már nemsokára oda is értünk megkerestük a mi vitorlásunkat felvettük a mentőmellényt és beszálltunk. Nagyon izgalmas volt. Én,Tina,Barbi,Ramóna és Ricsi leültünk a hajó szélére és a lábunkat belelógattuk a vízbe és így mentünk egy fél óráig. Megfordultunk vissza értünk a mólóra leszálltunk és már nemsokára ment a másik csoport és ezen kívül még 2 csoport ment. Amikor már mindenki volt ettünk egy jégkrémet és visszamentünk a táborba.