Az első kérdésem milyen volt az első nap hangulata, és te hogyan érezted magad?

-          Én tavaly  is voltam táborba egy csoporttal, júliusban. Az volt első és most jobb a hangulat mint  akkor volt. Ugye másak a tanárok, diákok a hozzáállás , az időjárás a környezet ugyan az de ugye másak a csoport foglalkozások és azt hiszem most a tanárok közele bb állnak a diákokhoz mint az előző foglalkozásokon.

-          Megértették  azt, hogy ez a tábor a gyerekekért van!És remélem hogy ez a következő években is így lesz amennyiben tovább működik a tanoda én bízom abban hogy így lesz. De ez nem csak rajtunk múlik hanem rajtatok is hogy hogyan viselkedtek  hogyan álltok a tanárokhoz  egymáshoz a mentorokhoz.

Második kérdésem hogy vannak vagy voltak konfliktusok ha voltak akkor miért és hogyan oldottad meg őket?

-          A konfliktusokat nem nevezném konfliktusnak vannak esetek nézeteltérések abból a szempontból hogy nem úgy lássa az egyik mint a másik meg kell találni a közös kontaktust és utána a gyereket kell megkérdezni hogy őneki mi lenne a jó mit szeretne csinálni.

-          Nem mondom hogy a tanár foglalkozása kell ehhez hiszen a nevelőnek hatással kellenie a gyerekre!  Mert hiszen ha nem érzik jól magukat akkor ezt hiába tattük !

Másabb most a tábor mint tavaly volt ha igen akkor miben?

-          Mondhatom hogy egy kicsit másabb mert nem csak a tavalyihoz képest mert minden tábor egy kicsit másabb mert nem egy időben történik nem egyforma gyerekekkel nem egyforma tanárokkal. Az Ámbétkárosok direkt úgy osztották a csoportokat hogy a  diákok és a tanárok,mentorok ismerkedjenek meg. Tehát mindenki ismerje meg egymást. Egymást tudják kezelni ,ápolni megbecsülni!  Egymástól sokat tanulhatunk!

Hogyan gondolod milyen a kapcsolat közted és a gyerekek között?

-          Én úgy gondolom hogy az én csoportom  amikkor átvetem a bemúti tanodát gyakran voltak  olyan gyerekek nem nevezem meg őket , volt olyan aki nem mert közösségben étkezni nem mert vízbe menni , nem hogy még fürdő ruhába hanem még melegítőbe se! Most azért az a különbség hogy a gyerekek technikai fejlődésen mentek át most már közösségben tudnak  viselkedni és olyan helyekre  látogatunk el ahová  soha nem jutottak volna el ,és hogy ide a Balatonra  el jutottunk az kész áldás!

A tanodai tanárokkal és mentorokkal milyen a kapcsolatod, és fordulhatsz hozzájuk  bizalommal ?

-          Vannak olyan tanárok akikkel jó kapcsolat kontakt alakult ki , de viszont vannak olyn tanárok akik nem ezt helyezik középpontba

És fordulhatsz hozzájuk bizalommal?

-          persze minden tanára lehet számítani!

És mit gondolsz tetszik a gyerekeknek a tábor?

-          Szerintem a tavalyi és az idein júliusi csapattal is az volt a tapasztalatom hogy sok barátság születik és nagyon jól érzik itt magukat a gyerekek !

Te mit gondolsz mit szeretnek itt a táborban a gyerekek csinálni?

-          szeretnek olyan foglalkozásokon részt venni amiben nem unatkoznak és ha megjegyzik hogy ez jó volt már akkor megérte ez !

Szerinted  milyen foglalkozás tesz jót itt a gyerekeknek?

-          Szerintem a foglalkozások figyelem felhívók ott a kreatív ,a média hogy a környezetett ne szennyezzük  nagyon fontos! Az újra hasznosítás!

Köszönöm az interjút, további szép napot!