Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Divatbemutató, csúzda, Zamárdi, Balaton...

Amióta itt vagyunk a Balatonon azóta rendeztünk  egy  divatbemutatót, ami nagyon sikeres volt. Mindenki jól érezte magát.  Pár fiú lánynak öltözött, ami nagyion viccesre sikeredett. A divatbemutató után volt egy disco, amin mindenki táncolt és nagyon jól érezte magát . A táboron belüli fiatalokat is meghívtunk a diszkóba és ők is nagyon jól érezték magukat . A zsűri nagyon korrekten döntött a verseny elbírálásával. Másnap mentünk vízicsúzdázni Zánkára, ahol a gyerekek nagyon eseménydús  élményben volt részük, és mindenki jól szórakozott.    

Készítette: Farkas Heni és Meli                       

0 Tovább

Interjú Zsuzsával a kreatív foglalkozásról

Milyen anyagokból készülnek a művek?

Üvegfestéket használunk. Poharakat vásároltam, amire többféle mintát rajzolnak a saját fantáziájukat. Irattartó fóliára festenek, amit ha hazavisznek, ki tudják rakni az ablakba.

Milyen nehéz a gyerekekkel együttműködni?

Számomra semmi nehézséget nem okoz. A gyerekek együttműködőek, érdekli őket a foglalkozás.

A gyerekek szeretik ezt csinálni, ha nem miért?

Aktívan részt vesz mindenki., jobbnál-jobb ötleteik vannak, és ezt meg is valósítják. Segítik társaikat. Ha valakinek nem jó a rajza, akkor közösen kijavítják.

Készítette: Jocó és Csízi Heni

0 Tovább

Interjú a főzőcsoporttal a grillhús sütésről

 Nehéz  közösen  dolgozni?

Nem nehéz  mindenki együtt működik.

És mi lesz a vacsora?

Mivel grillezünk,  ezért grillhús lesz    pertrezselmyes krumplival. 

Mik az alapanyagok?

Ételízesítő, só,bors,petrezselyem,olaj,citrom,krumpli.

         Milyen húsfélékből készültek?

 Disznóhúsból  és csirkemellből.

         Jól kijöttök a csapatotokkal?

   Igen, mindenkivel jó kijövünk.

 Csókolom Piri néni! Segítőkészek-e 

a gyerekek?

 Csoportbarátok néhányan, igen.

          És mely gyerekek?

          Orsi,Brigi,Judit,Vivi és hát nagyon aktív szokott lenni Zsolti is.

          Szeretik a gyerek a pácolt húst?

          Szerintem  igen,  a  kedvenc  ételeik  közé tartozik.

          Hogy érzitek magatokat a főzőcsoportban?

        Hát elég nehéz a főzőcsoportban dolgozni, mert meleg van! A tűz mellett van a legmelegebb, legalább 50, 60 fok. De, ha a gyerekeknek  ízleni fog a kaja, akkor örömmel csinálnom!

Készítette: Jocó&Emo

0 Tovább

Csótány, poloska?

Ma hajnalban megtámadott minket egy poloska vagy csótány? mindenesetre egy bogár. Megijedtünk, ezért menekülünk az ablakon keresztül hajnalok hajnalán és ezért Törpit kidobtuk az emeletről. Sajnos lebuktunk:), ezért visszamászott. Visszamentünk a szobába, hogy megtudhassuk valójában nem is bogaras a ház. Kiderült, hogy az nem is poloska vagy csótány volt, hanem egy picike bogár. Amikor ez kiderült égtünk keményen, mi fiúk, 11-en a szobában.:) Megágyaztunk, utána 2 percre mindenki aludt. 

Hárman felkeltek és megszivatták a többieket: megfogtak 2 tubus fogkrémet és szétkenték mindenkin. De megbánták amit tettek, mert vissza is kapták:).

Ma nagyon meleg napunk volt, reggel strandra mentünk, ebéd után médiafoglalkozáson voltunk, ahol fotóztunk, videóztunk és összállítottuk a mai blogbejegyzést és sok jó dolgot csinálunk.

Végül egy kis hasznos: holnap nagyon jó idő lesz, verőfény várható, délután 31-37 fok között lesz a hőmérséklet, a felhőzet elhanyagolható. Naptej és árnyék kötelező:)!

0 Tovább

Sziasztok!

A Balatonon lenni jó. Sanyó bá nagyot tud dobni, hát nem tudom, hány centire repülök. Papó a válláról megtanította a bicskát és ennyi!

0 Tovább

Zánkai vitorlázás

Először is felkeltünk, és meg reggeliztünk és azután felültünk a buszra, fél órás volt az út. Utána leszálltunk a buszról, és egy kicsit gyalogoltunk. Aztán megérkeztünk, és 7 ember fért csak a hajóra. Nagyon jól éreztem magam, kellemes szél fújt, és jókat nevetgéltünk. Sokat fotóztak, nagyon szép volt a kilátás csak hamar vissza kellett menünk a kikötőbe.  De már a többiek már ott vártak minket egy kicsit beijesztettük őket, hogy félelmetes volt, meg elsüllyed, a hajó, de nem ijedtek be, inkább még 2-szer voltak, de mi visszamentünk a strandra, és elkezdtünk bele menni.

0 Tovább

Milyen a magyar vasút?

Sok érdekes dolog volt benne mintha  csak kicsibe láttam volna Magyarországot és ez lenyűgöző  amit nagyon érdekesnek találtam az hogy mind a négy évszak leképződött  de a másik meg az hogy  egy rendőr megállított egy motorost és megbüntette mint a valóságba hát mást nem nagyon tudok mondani csak annyit hogy nagyon jó volt ezzel be is fejezném .  vége……….

Keszthelyen jártunk a Vasút Múzeumba

0 Tovább

Talpas Erik, tanodás gyerek élménye a Keszthelyi múzeumban

Voltunk ma kirándulni, nagyon jól éreztük magunkat a keszthelyi múzeumban, nagyon sok állatot megnéztünk.

Nagyon sok állat hasonlított egymásra, de a nevük mégsem ugyan az volt. Nekem a bölény tetszett a legjobban, a magassága miatt nagyon érdekes volt. Útközben volt egy állat simogató ahol meg simogattam sok állatot.

Elmentünk ebédelni meg néztük a Balatonnak a végét nagyon király volt.

Én nagyon jól éreztem magam, király volt minden, haza jöttünk, és lementünk a partra.

Talpas Erik

0 Tovább

Egy lány életcélja az életében szakácsként

Roland: Hány főre főznek??

Ildike: 66 főre!

R.: Mit főznek??

I.: Bogrács gulyást!

R .:Hányan vannak a főző csoportban?

I.: 11–en

R.:Hogyan oldják meg a munkát ??

I.: Közösen!

R.: Mindenki együtt működik???

I.: Igen

                           

Ildi:

A főzés úgy indult az életemben, hogy 12-éves koromtól segédkeztem anya kezei alatt. Amíg ott sürögtem forogtam. Így kedveltem meg a főzést, ezért választottam ezt a szakmát . Már sok mindent megtanultam az anyától, de még többet megtanultam a tanároktól is! Nagyon szeretek főzni és minden új ételt kipróbálni, táborokban a sport napokon is szoktam segédkezni a főzésben, ha főzésről van szó, én megállíthatatlan vagyok, mert nagyon szeretem!
Ezt a szakmát folytatom, még 3-évem van és leteszem a szakács szakmát, és ha lesz kedvem, lerakom az érettségit is, de addig szeretnék dolgozni. Nem szeretnék nagy vágyakat, csak ebből megéljek.

0 Tovább

A Bem úti mentor, István bá a főzőcsoportban

Roland:Első kérdésem az lenne, hol tartanak a munkával?

István bá:Hát, kérlek szépen, még úgy sehol nagyon, az elején vagyunk,

begyújtottuk a tüzet, és kezdjük a húst felvagdosni, és a zöldségeket pucolni.

Ro:Melyik munkát vállalják szívesebben?

Is:Mindegyiket a gyerekek érdekében!

Ro: Jó a csapat? Jól tudnak–e együtt működni?

Is:Igen! Azon vagyunk, hogy mindent együtt oldjunk meg.

Ro:Honnan jött az ötlet hogy ezt főzzék??

Is:Közvélemény kutatás végeztünk a tanodába, hogy ki mit szeretne.

A rizsre nem volt igény. de a bogrács gulyásra és a lecsóra igen!

Tehát a gyerekek döntöttek!!

Ro:Honnan szerezték be a hozzá valókat?

Is:Ezt megrendeltük, és itt vették meg a konyhába, besegítenek.

Ro:Hol és hogyan tálalják az ételt???

Is:Majd ezeken a fa asztalokon, a teraszon szerintem..

Ro: köszönjük a közreműködést!

0 Tovább

Balatanodai nyár

blogavatar

Ózd kistérségi diákok vagyunk. A Dr. Ámbédkar Iskola tanodaprogramjának résztvevőiként idén nyáron hét turnusban táborozunk Pálkövén. A blogon az élményeinket osztjuk meg.

Legfrissebb bejegyzések

2012.08.29.
2012.08.29.
2012.08.20.
2012.08.20.

Utolsó kommentek