2011. augusztus 13-19. között táboroztak együtt  Farkaslyuk, Borsodbóta és Sáta települések tanodásai.

Nagyon vártuk, hogy a gyerekeink hogyan fognak együttműködni  egymással. Nehezen indult az, hogy megtanuljanak jól együtt dolgozni.  Sokat strandoltunk, játszottunk, megtanultunk halászlevet főzni  és grillhús sütni. A gyerekek közül sokan még ruhát sem hajtogattak otthon, de itt azért, hogy a csapatuk megnyerje a szobaversenyt, még mosni is megtanult.

Négy csoportban dolgoztak a srácok: „Mini kék izék”; „Borsodi Ászok”;  „Vadkancák” és BFS néven. Az egész héten át tartó versenyt a VADKANCÁK CSOPORTJA nyerte.  Nagyon szép és tartalmas napot töltöttünk el Tihanyban, ahol megnéztük az Apátságot, majd Zánkán nagyon jót strandoltunk és vízicsúzdáztunk. A nap zárásaként hajókiránduláson voltunk Révfülöpön

Nagyon jó volt látni a gyerekek csillogó szemét egész héten, melyre a koronát a strandon megszervezett Önkéntes nap tette fel.  A strandon az éppen ott tartózkodók számára a kreatív csoport  tagjai pénztárcákat készítettek, a főző csoport somlói galuskát készítettek, szerveztek kiállítást a táborban elkészült képekből és elkészült a TÁBORI DAL, mely a strandon debütált.

Mindenki, mi is, nagyon jól érezte magát a hét folyamán de MI nagyon-nagyon elfáradtunk, hiszen a nap 24 órájában a gyerekekkel voltunk. Ez a fáradtság kicsit csökkent, amikor láttuk a gyerekeink csillogó szemeit.

Holnap indulunk haza…………….

Hazafelé megnézzük a budapesti Állatkertet, ami biztosan nagy élmény lesz a gyerekek részére, hiszen még közülük senki nem volt állatkertben.

Az Ámbédkár Iskola pályázatának köszönhetően a táborvezető, Marci, a tanodában tanító kollégák és a mi közös együttműködésünk egy életre szóló élményt nyújtott a gyerekek számára.

Pálköve,  2011. augusztus 18. 

 

Toldi Bálintné Rozi Sáta;  Harkály Csaba Farkaslyuk;

 Horváth Ferenc Borsodbóta; Harkály Csabáné Farkaslyuk;

Váradi Béla Sáta; Horváthné Budai Julianna Borsodbóta

 

Fényképész: Nagy Marcella.