Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A büdös húspácolás

Császtok! Reggel a főzőcsoporttal elindultunk a teraszra húst pácolni, de még nem volt ott, mert a konyhások egy óráig vécéztek. Azt hittem, hogy soha nem fogjuk elkezdeni, de nagy nehezen megérkezett a hús.

Utána elkezdtük felvágni, de olyan kemény volt, hogy egy csorda marhát fejbe vágtam volna vele, és megdöglöttek volna. Jó sok idő múlva kiengedtett, elkezdtük egy olyan büdös pácba belemártani, mint a budi szippantó kocsi. A végén azt hittem hogy dobok egy rókát, de kibírtam.

Beri Krisztofer

0 Tovább

A Nagy Főző-show

Akad-e méreg a fazékban? Nyúlszárnyból készül-e vajon a leves? A főzőcsoportról készült videóból mindenre választ kapunk, és megismerjük a két főszakács, Piri néni és Béci véleményét is a történtekről.


0 Tovább

Fabot

1.nap: Megrkeztünk
Megvolt a szoba beosztás és lepakoltunk a szobákba.Aztán egy fél óra múlva le mentünk a strandra.Visszajöttünk és játszottunk...csapatkvízt játszottunk.Utána takarodó volt és 11:00 lámpaoltás.

 

2.nap:

Felkeltünk 7:15-kor és felöltöztünk és 8:00-kor szoba szemle volt. Aztán reggeli és pár perc pihenő aztán reggeli eligazítás. Az egyik csapat lement a strandra, a másik pedig foglalkozáson vett részt.  A strandon nagyon jó volt, nagyok voltak a hullámok és játszottunk velük. Aztán aki lent volt a strandon az vissza jött és elkezdett főzni húsoslecsót! és sütöttem vakarót. Nagyon finom lett a kaja,ízlett mindenkinek. Utána volt egy fél óra pihenő , utánna játszottunk sokat, nagyon jó volt 10:00 takarodó, 11:00 lámpoltás.

 

 

3.nap:

Felkeltünk, 6:11 felöltöztünk és 7:00 szoba szemle. Utána reggeli , reggeli eligazítás és mentünk Tihanyba. Tihanyba felmentünk a Tihanyi Apátsághoz, ott bementünk a kolostorba. Utána mentünk a strandra, nagyon jó volt csúszdáztunk mindnyájan. Utánna kapott mindenki jégkrémet és mentünk hajókázni. Aztán vissza jöttünk de előtte kaptunk hamburgert vagy lángost, utána haza indultunk.

                                                                                                                                 /Váradi Szintia/

Viszlát legközelebb !! :)

0 Tovább

Kedden történt

Tegnap délután zenélni kezdtünk, mert azt találtuk ki közösen, hogy a sérült gyerekeknek meglepetés-zenélést tartunk. Örömet akarunk nekik szerezni. Az előző naphoz képest jobban ment a közös zenélés.

Aztán eljött a vacsora ideje. A vacsorát a főzőcsoport készítette el Sanyi vezetésével. Csirkehúst és sertéstarját grilleztek, és libanoni salátát csináltak hozzá. Meg kaptunk hozzá ásványvizet, és ez így egyben nagyon jó volt és finom.

A vacsora után kvízjátékot tartottunk.

Például kaptunk egy lapot, körök volt rajta, és a körhöz kapcsolódóan kellett valamit bele- vagy rárajzolni. Meg kérdések is voltak, például hogy a mi a blogunk címe, meg hogy melyik növény tartozik Tihanyhoz (megfejtés: levendula), meg hogy melyik névből van egy a táborban (megfejtés: Attila).

Utána egy darabot adtunk elő. Az volt a lényege, hogy a MAGYAR NEM KÜLÖNB, MINT A CIGÁNY, MERT EGYENLŐEK. Mi ezt úgy adtuk elő, hogy a cigány áll a boltnál, és a magyar odamegy hozzá, és megkérdi tőle, hogy elmegy-e vele diszkóba. A cigány erre azt mondja: „Nem lehet, mert te magyar vagy, én meg cigány.” Erre a magyar azt válaszolja: „Engem nem érdekel, mert szerintem nincs olyan, hogy cigány meg magyar.” És elmentek együtt a diszkóba.

Utána eljött az este, és zenéztünk, táncoltunk, szólt a cigányzene. Voltak lassúbb és gyorsabb számok is. Egy jót buliztunk. Utána meg 10 óra körül mentünk lefeküdni.

Németh Andrea

0 Tovább

Balatanodai nyár

blogavatar

Ózd kistérségi diákok vagyunk. A Dr. Ámbédkar Iskola tanodaprogramjának résztvevőiként idén nyáron hét turnusban táborozunk Pálkövén. A blogon az élményeinket osztjuk meg.

Legfrissebb bejegyzések

2011.08.08.
2011.06.29.

Utolsó kommentek