Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Támogatóink

0 Tovább

Emlék

 

0 Tovább

Önkéntes Nap, Bajcsy-Zsilinszky Emlékház, Pálköve

 

 

0 Tovább

A hamburger

 

Letakarítottuk az asztalt, kikészítettük a tálakat, a zöldségeket, aztán felvágtuk a hagymát, összekevertük a zöldségeket, aztán összekevertük a husival, aztán raktunk bele fokhagymát, borsot, sót, koriandert, szódabikarbónát, előkészítettük a salátát: megmostuk a zöldségeket, feldaraboltuk a paprikát, az uborkát, a paradicsomot, padlizsánt, cukkinit. Utána összekevertük raktunk bele sót, a citromnak a levét belefacsartuk, aztán megfőztük a krumplit, lehámoztuk a héját, áttettük a másik tányérba. Begyújtottuk a grillsütőt, meggrilleztük a húspogácsákat meg a cukkinit meg a padlizsánt. Amíg Tibi bácsi sütötte a húst, addig én osztogattam a krumplit, Vili bácsi adta a kecsapot meg a majonézt. A Denejra adta a salátát, Noémi néni pedig osztogatta a feta sajtot, eközben Marci elment a kenyérért. Miután mindenki jóízűen megevett mindent, és elkezdtünk takarítani, a maradék konyhát visszahoztuk a konyhába.

Lakatos Flóra (Leila), Kormos Amanda


0 Tovább

Mentor szemmel

2011. július 25-én jöttünk először Pálkövére táborozni. Nekünk adatott meg az a lehetőség, hogy elsőként láthattuk meg a tanodások közül a tábort és a Balaton vízét. Az első turnusban három telephelyről érkeztek a fiatalok, Ózd, Borsodnádasd és Kelemér, hogy megismerkedhessenek más tanodás gyerekekkel. A második turnusban az ózdi Bem úti fiatalokkal táboroztunk. Ez nagyon nagy lehetőség a szegény gyerekek számára, mert nagyon sok család nem engedheti meg magának a balatoni nyaralást. Ebben a turnusban az iskolások főző, hennás és média-fotó foglalkozásokon vehettek részt, ami nagyon tetszett nekik, és emellett nagyon sokat strandolhattak is. Én, mint mentor kétszer vehettem részt ebben a táborban és nagyon jó volt látni, hogy a gyerekek mennyire élvezték a nyaralást, amiben soha nem volt még részük, és talán többet nem is lesz. Nagyon jól sikerült mindkét turnus, és a fiatalok szerencsésen hazaértek. A szülők is nagyon hálásak voltak, és nem győzték köszönni, hogy részükről anyagi segítség nélkül ilyen jó táborban vehettek részt a gyerekeik. Otthon a gyerekek nagyon sokat beszélnek a táborról, mert nagyon sok emlékük maradt.

Horváth Vilmos vagyok a borsodnádasdi  tanoda mentora és a borsodnádasdi CKÖ elnöke. 2011 februárjában csatlakoztunk a Tanodához 35 hátrányos helyzetű fiatallal, 11 borsodi kistelepüléssel egyetemben. Én nagyon örültem ennek a programnak, mert mifelénk, nem nagyon történik semmi, ami a gyerekek előbbre jutását segítené. Nagyon örültem annak, hogy Borsodnádasd egy ilyen programban részt vehet. A Polgármesteri Hivatal is segített, és egy épületet biztosított számunkra, amit a tanoda nagyon szépen felújított és felszerelt, ahol a gyerekek részt vehetnek a foglalkozásokon.

Horváth Vilmos - borsodnádasdi mentor


0 Tovább

Balatoni versike

A Balaton nagyon jó,
Benne úszni oly jó,
Kedvemet feldobja, ha belemegyek,
Megfulladni nem fogok, mert megmentenek engemet.

A Tábor Olyan jó,
Minden ember oly apró.
Kedvesek és szelídek, ha meglátnak engemet.

A Balaton oly jó,
Csak az a baj, hogy Peti mindig ránk szól.
Kedvünket elveszi, ha ránk szól,
Mert Peti mindig oly jó.

A tábor oly sirály,
mert minden ember oly vidám.

Fehér Mariann és Czakó Krisztina

0 Tovább

A zöld gyík

A zöld gyík nagyon nyugodt, de ha piszkálod, akkor már a szeme is forog. Inkább fuss, mert meggyen utánad, hogy piszkáltad. De ha már a farka is leeset, hazáig szalad utánad, és még megjegyzi, hogy ki piszkálta. És ha még egyszer találkozol vele, még egyszer meg fog kergetni. Ezért nem tanácsos egy hónapig arra felé menni, mert elég veszélyes, hogyha megharap. Az fertőző, ezért le kell mosni, fertőtleníteni, igaz, hogy egy kicsit csíp a fertőtlenítő, de legalább nem fertőződik el a harapása. Még mikor kicsi, alig van öt cm farkával együtt, de mikor már, farkával együtt akár húsz cm-re is megnőhet.

Lakatos Erik

2 Tovább

Foci foci foci

 

fotó:Horváth Ádám

Nagyon jó a foci, csak az a baj, hogy ki van szakadva a háló. De nagyon jó volt a Petivel, mert ő volt a bíró, mert aki szabálytalanul játszott, kiküldte. Nem jól dobtuk a labdát, mert felemelték a lábaikkal. De amúgy jó volt a kapus.

A foci a világon a legjobb, mert lehetel középpályás csatár, kapus, bal szél, jobb szél, csak az a baj hogy sokat kell szaladgálni. A kapuba pedig nem kell szaladgálni.  Meg az a jó, hogy van bíró is. Hogyha nem lenne, akkor nem lenne jó focizni, mert akkor mindenki szabálytalanul játszana, például buktatózna. Akkor már nem lenne jó focizni. És nem jó mezítláb focizni, mert úgy nem bírsz bele lőni a labdába. Cipőben jobb lenne.

Gáspár Péter

 

fotó: Horváth Ádám

0 Tovább

...

Nagyon vártam a tábort. Hogy ússzak a Balatonban. Néha hideg a víz, de néha meleg. Hát meg itt drága a bolt. Nagyon szeretek itt lenni. Meg kedvesek a tanárok is. És nagyon tetszett, amit főztünk, és tetszett a hajókirándulás is.

Varga Alexandra

0 Tovább

Tihanyi ház

Fotó: Tompa Zsolt

Erik, Marci, Ari és én, Tihanyban kirándultunk. Régi és új házakat fotóztunk. Ez a szép és sárga ház előtt kis fák álltak. Tetszett azt emeletes fakorlátos ház.

Tompa Zsolt

0 Tovább

Balatanodai nyár

blogavatar

Ózd kistérségi diákok vagyunk. A Dr. Ámbédkar Iskola tanodaprogramjának résztvevőiként idén nyáron hét turnusban táborozunk Pálkövén. A blogon az élményeinket osztjuk meg.

Legfrissebb bejegyzések

2012.08.29.
2012.08.29.
2012.08.20.
2012.08.20.

Utolsó kommentek