Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Borsodnádasdról a Balatonra

Borsodnádasdról jöttem. Nálunk nagyon szép a táj, van két tó az Alsó-tó és a Felső-tó. A Felső-tóban tilos fürdeni, mert halak vannak benne: törpeharcsa, ponty, sügér. Az Alsó-tóban is tilos fürdeni, mert abban is vannak halak, de mégis mennek úszni a tóba.

És már nagyon vártam, hogy itt legyek a Balatonnál, mert még nem voltam táborban, és nagyon jó itt lenni, mert minden félét csinálunk. Úszunk, sportolunk, focizunk, főzünk, fotózunk, hennázunk, dobolunk. Sanyival hennázunk, Arival fotózunk, Petivel úszunk, sportolunk, és focizunk, Tibivel pedig főzünk. És a Balaton északi partján vagyunk Pálkövén. Itt tíz méterig százhúsz centiméter a víz, és attól a ponttól fél méterenként mélyül tíz centimétert. Szoktak rajta hajózni, vitorlázni, és vitorlásszörfözni. És még sokan úsznak a szélén. A vonat is itt jár az út másik oldalán, és körbe meggyen a Balaton körül.

Lakatos Erik


0 Tovább

Néha hideg víz

A balatoni tábor nagyon jó, csak néha hideg a víz, és kevés a kaja. Nem mintha nagyon sokat ennék, vagy kövér lennék, de egyébként tök jó. Csak az a baj, hogy drága a büfé. A szobatársakkal egész nap röhögünk, és az egész esti fennmaradást sem hagyom ki. Rendesek a tanárok, és a legjobb, hogy közel van a Balaton. Kilépünk a kapun, és már ott is van. Remélem, nektek is tetszeni fog. Ja, és voltunk hajón. Szerintem a médiacsoportba jelentkezzetek, mert az a legjobb!

Galambica Jenifer


0 Tovább

Balatoni táj

Fotó: Tompa Zsolt

Borsodnádasdról gyöttem.
Otthon algás tó van.
Nem lehet fürdeni benne, mert halak vannak benne.
Tegnap érkeztem Balatonra.
A Balaton nagy. Vize kék, hideg, fáztam benne.
Bepocsoltam magam, ettől jobb lett. Nem fáztam már. Úsztam benne, jó volt.  A balatoni vizeken lehet hajózni, úszni, szörfözni lehet vízben játszani labdával és nagyon szépek a lányok.

Tompa Zsolt


0 Tovább

Hennáról

Énnekem a henna volt a legjobb tegnap. Orsós Sanyi csinált nekem hennát, ami nagyon jó volt, és tetszett. Engem megdicsért, Sanyi. Maszatoltuk a hennát, jó volt a zene, volt cigány diszkó.
A hennát falevélből darálják le.
Ez a levél gyógyító.
Megkóstoltam. Olyan az íze, mint a színes paprikáé.
Indiából származik. Sanyival rajzoltunk, utána tölcsért készítettünk a papírból.

Váradi Zsolt

 



0 Tovább

Vizisikló

Nekem nagyon tetszik a környék. Akkor tetszett meg, amikor elmentünk az egyik tanárral futni, akit úgy hívnak, hogy Sanyi. A legnagyobb élményem az volt, amikor úsztam a vízben. Néha hideg szokott lenni a víz, ezért van, amikor nem megyek be. De a legrosszabbat is leírom: az volt, amikor a siklót megláttam, ahogy jön felénk. Ezért néha nem nagyon szoktam beljebb menni a vízbe. Nekem nagyon jó a Balatonon. A legjobban a főzés tetszett meg a hajózás.

Gáspár Júlia


0 Tovább

....

Nagyon vártam, hogy ideérkezzek a Balatonra. Nagyon izgi volt, mikor megérkeztünk a táborba. Megláttam a faházakat, már meg is tetszett, mert már éreztem, hogy nagyon jól fogom magam érezni. Legjobban a Balaton tetszett nekem, hogy benne tanultam meg úszni. Nekem nagyon tetszett a főzés is. Megtanultam húsos lecsót főzni. Csütörtökön szerencse sütiket fogunk sütni a többiekkel. Ezt a tábort mindenkinek ajánlom.

Kormos Amanda


0 Tovább

A média-dráma csoport tagja voltam

Azért jöttem a média csoportba, mert előzetesen nagyon megtetszett ez a foglalkozás. Az osztályfőnök is ajánlotta, mert beszédesek vagyunk, mi meg elfogadtuk. És most már nagyon örülünk, hogy elfogadtuk. Még annál is jobbat kaptam, mint amit vártam.

Sok mindent csináltunk a média csoporttal: interjúztunk, fotóztunk. Szerintem nagyon jól sikerült összedolgozni.

 

Interjút készítettünk például Tihany első szabadon választott polgármesterével vagy Orsós Sanyival, a főzőcsoport vezetőjével.

Az interjú úgy készül, hogy van egy diktafon, amivel odamegyek az interjúalanyhoz, és megkérdezem tőle, hogy csinálhatok-e vele interjút. Ha igent mond, akkor én kérdezek, ő meg válaszol.

A diktafon felveszi, amit beszélünk, és mi meg visszahallgatjuk. A visszahallgatott információt mondatokként írjuk be. A diktafon azért jó, mert pontos, és mi biztosan nem emlékeznénk minden információra, és akkor hallgatjuk vissza, amikor akarjuk.

 

Nagyon sok fotót is készítettünk. Megörökítettük a strandolást a Balatonon, a tihanyi kirándulást, a táncversenyt, a programokat, a focit, a röplabdát, főzőcsoport meg a hennacsoport munkáját.

Van egy tábori blog, ami arra való, hogy felhívjuk mások figyelmét az élményeinkre. A blogolás nagyon jó, én magam is csináltam bejegyzést.

 

Sokat tanultam ezalatt a néhány nap alatt. Megtanultam gyorsabban írni, mert sokat ültem a laptop előtt. Nagyon jól éreztem magam a csapattal, és én szerintem ők is nagyon élvezték, mert nagyon lelkesek voltak. Nagyon érdekes volt a foglalkozás, minden érdekelt minket.

Rontó Roberta

0 Tovább

Tábori versek

Hennafestés

 

Add a kezed, ne parázz, nyomok rá egy figurát.

Kemény ez a hennázás, olyan mint a tetkózás.

Két hét múlva lekopik, gyere vissza, várunk itt.

Divatos és nagyon menő, sok gyereknek megfelelő.

Sanyi díszít, ő tanítja, a tábor most már nagyon tudja.

Kedveli ezt az egész csoport, főleg hogyha gyöngyös és ragyog.

Tudjuk,hogy ezt nagyon várod, gyere gyorsan megcsináljuk.

 

Baranyi Patrícia, Kótai Gabriella

 

 

Rezeg a tető!

 

Kicsi a hely, sok a gyerek, gyere Patti, táncolj nekem!

Tudod a lényeget, ennyi elég, nem kell a tánchoz olyan nagy ész.

Látom, hogy tudod, nekem elég, nézd azt a srácot, milyen merész.

Annyira táncol, hogy a tető rezeg, nagyon vigyázz menő gyerek!

 

Kótai Gabriella

 


Figyu, mi a szitu?

 

Olyan az élet, mint egy színdarab, gyere játszd el nyugodtan!

Ne szégyelld, csak mondd a dumát, mindenki néz, olyan király.

Figyu Csimi, neked mondják, ne szégyeld hát, gyere most már!

Lépj előre, ne nézz vissza, mert ez olyan durva.

Nem kell néked a rosszalkodás, nyugodtan élj és nagyon vigyázz!

Nem kell neked a sok pia, minek is az, rosszat akar.

Hamár tudod a lényeget, akkor add át mindenkinek!

 

Baranyi Patrícia

 

 

Buli a pestiekkel


Együtt lazul a tábor, ha meglátják a táncot.

Kicsi Nóri, rázd meg magad, mutasd meg a tudásodat.

Ne szégyelld hát, gyere beljebb, mutasd meg a pestieknek!

Ha úgy érzed,hogy kedvet kaptál, gyere bátran, mutatkozzál!

Helló csajszi, vagy te srác vagy? Minek öltöztél be másnak?

Breakelnek a csajok, azt hiszik, hogy rajok.

Mert ez nem is hazugság, a fiúk ezt már mind tudják.

 

Baranyi Patrícia

 

 

Hétfő esti zenélés

 

Eljön az este, ha buli van, baby, rázzad nyugodtan!

Nem szólok, ha szól a zene, gyere baby, énekeld velem!

Szóljon hát a cigány nóta, az szól, már régóta.

Tudom, hogy ez tetszik neked, mert ez bejön mindenkinek.

Ha esetleg lesekedel, gyere be te fenegyerek.

Aztán nyomjad a táncot, ti meg állva nyomjátok.

A fiúk már kint passzolgatnak, remélem, hogy rajoskodnak.

Tudom, hogy ez tény és való, mert ez mindig belevaló.

 

Kótai Gabriella

0 Tovább

Kedden történt

Tegnap délután zenélni kezdtünk, mert azt találtuk ki közösen, hogy a sérült gyerekeknek meglepetés-zenélést tartunk. Örömet akarunk nekik szerezni. Az előző naphoz képest jobban ment a közös zenélés.

Aztán eljött a vacsora ideje. A vacsorát a főzőcsoport készítette el Sanyi vezetésével. Csirkehúst és sertéstarját grilleztek, és libanoni salátát csináltak hozzá. Meg kaptunk hozzá ásványvizet, és ez így egyben nagyon jó volt és finom.

A vacsora után kvízjátékot tartottunk.

Például kaptunk egy lapot, körök volt rajta, és a körhöz kapcsolódóan kellett valamit bele- vagy rárajzolni. Meg kérdések is voltak, például hogy a mi a blogunk címe, meg hogy melyik növény tartozik Tihanyhoz (megfejtés: levendula), meg hogy melyik névből van egy a táborban (megfejtés: Attila).

Utána egy darabot adtunk elő. Az volt a lényege, hogy a MAGYAR NEM KÜLÖNB, MINT A CIGÁNY, MERT EGYENLŐEK. Mi ezt úgy adtuk elő, hogy a cigány áll a boltnál, és a magyar odamegy hozzá, és megkérdi tőle, hogy elmegy-e vele diszkóba. A cigány erre azt mondja: „Nem lehet, mert te magyar vagy, én meg cigány.” Erre a magyar azt válaszolja: „Engem nem érdekel, mert szerintem nincs olyan, hogy cigány meg magyar.” És elmentek együtt a diszkóba.

Utána eljött az este, és zenéztünk, táncoltunk, szólt a cigányzene. Voltak lassúbb és gyorsabb számok is. Egy jót buliztunk. Utána meg 10 óra körül mentünk lefeküdni.

Németh Andrea

0 Tovább

Harmadik nap a Balatonnál – A nagy kirándulás

Reggel, mikor fölkeltünk, elkezdődött a szobák közötti szobatisztasági verseny. Nagyon jó helyezést értünk el, bár nagyon szorosan alakultak a pontszámok.

Öt perc szabadprogram után azon a helyen találkoztunk, ahol a megbeszélések szoktak lenni. Itt fölkészítettek minden csapatot a kirándulásra. Elmentünk reggelizni, nagyon ízlett mindenkinek a reggeli. Majd elindultunk Tihanyba, a Tihanyi apátsághoz. Útközben megálltunk egy helyen, ahol szép lovak voltak. Nagyon tetszett a Tihanyi apátság épülete. Fentről gyönyörű kilátás nyílt a Balaton vízére. Az apátságnál nagyon jó fotók készültek.

Miután mindent megtekintettünk, megpihentünk, és a zánkai strand felé vettük az irányt. Útközben megálltunk, és mindenki elfogyaszthatott egy finom lángost vagy hamburgert. Utána elindultunk a buszhoz – séta közben sok érdekes dolgot láttunk.

Amikor megérkeztünk a strandra, mindenki fürdőruhát vett fel. Belementünk a vízbe, ez mindenkinek kellemes volt. Jól éreztük magunkat a vízben, sokat bohóckodtunk és nevetgéltünk. Minderről sok fotót készítettek a dráma-média csoport riporterei.

Miután kijöttünk a vízből, mindenki kapott egy jégkrémet, s amíg elfogyasztottuk, addig napoztunk. Majd átöltöztünk és visszamentünk a buszhoz.

Utána elindultunk egy egyórás hajóútra. A kikötőnél a tanárok és a mentorok tartottak egy eligazítást arról, hogy hogyan viselkedjünk a hajón: mi biztonságos és mi nem az. Majd fölmentünk a fedélzetre, s minden helyiségét megtekintettünk.

Nagyon jó érzés volt egy óra hosszát hajózni a Balatonon! Erről is sok fotót készítettek a dráma-média csoport riporterei. Felmentünk a kapitányhoz is, bemutatkoztunk, s interjút is készítettünk vele.

Amikor visszaérkeztünk a kikötőhöz, kiszálltunk a hajóból. Visszamentünk a buszhoz, s visszaindultunk a pálkövei táborba. Itt még volt egy közös esti programunk. Énekeltünk két óra hosszáig – közben nagyon jól éreztük magunkat. Doboltunk, csörgőztünk.

Aztán eljött az alvás ideje. Ez egy nagyon különleges nap volt!

Oláh Dávid

0 Tovább

Balatanodai nyár

blogavatar

Ózd kistérségi diákok vagyunk. A Dr. Ámbédkar Iskola tanodaprogramjának résztvevőiként idén nyáron hét turnusban táborozunk Pálkövén. A blogon az élményeinket osztjuk meg.

Legfrissebb bejegyzések

2012.08.29.
2012.08.29.
2012.08.20.
2012.08.20.

Utolsó kommentek