Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Varázsfelhő

Heló Mindenki!

A táborban minden jól megy. Közhagulat fain.

Megismerkedtünk más településről érkezett táborlakókkal is, akik szívesen töltik együtt velünk szabadidejüket.

A Dr. Ámbédkar Iskola diákjai (Amál, Ramóna és Elli) is ászok.

Az átviteli sebesség megfelelő, az idő kellemes. 
Remélem minden marad és a varázsfelhőből nem lesz gomolyfelhő. 

Üdv!
Márk 

0 Tovább

Ki-Mit-Tud

Hali!

Csabi vagyok, tegnap Ki-Mit-Tud volt!

 

A lányok és fiúk különleges műsorral készültek, a lányok énekeltek és táncoltak, a fiúk csippendélkedtek mi az Alexal táncoltunk! Nagyon tetszett mindenkinek a mutatványunk.
Nyertes: RADICS CSABA, HORVÁTH ALEX GYULA 

1 Tovább

az utazás :)

Heló! Radics Csaba vagyok utaztunk és annyira fáradt voltam, hogy elalusztam és két lány ki kent festékel :)

Nagyon izgatottan vártam, hogy ideérjűnk, mert az a igaság, hogy csak most vagyok itt életembe egyszer. Ennyi lett volna.

0 Tovább

Élményeink a táborban

Az első esténk nagyon jó volt. Nagyon sokat hülyültünk, de figyeltünk is. A strandon sokan be mentek a vízbe, de sokan kint maradtunk és röplabdáztunk még a tanárok is beálltak. Később a táboronbelül foci mecset tartotunk. Ma már idegenek ellen fogunk játszani. Találtunk barátokat a másik telephelyről is és jól el vagyunk együtt. Van 2 barátunk az Atosz (Levi-G)és a Dávid (Bosznya) akik nálunk akartak zuhanyozni, mert nekik nincs meleg víz és egy törölközőben álltak kint az ajtónk előtt. Az alvással kicsit voltak gondok, mert nehezen akartunk elaludni. Szobaszemle előtt egy félórával keltünk fel, és mégis készen lettünk. Seprőt nem találtunk, volt 1 darab rongy az ajtóba, azzal, térden csúszva törölt fel Pati. Ezzel a kis malőrrel is 8 pontot sikerült összehoznunk. Most készítjük a reklámokat, az interjúkat és a blogolást. 

Pati és Letti  :DD

0 Tovább

Hangulat a táborban. Egy mentor véleménye!

 

Az első kérdésem milyen volt az első nap hangulata, és te hogyan érezted magad?

-          Én tavaly  is voltam táborba egy csoporttal, júliusban. Az volt első és most jobb a hangulat mint  akkor volt. Ugye másak a tanárok, diákok a hozzáállás , az időjárás a környezet ugyan az de ugye másak a csoport foglalkozások és azt hiszem most a tanárok közele bb állnak a diákokhoz mint az előző foglalkozásokon.

-          Megértették  azt, hogy ez a tábor a gyerekekért van!És remélem hogy ez a következő években is így lesz amennyiben tovább működik a tanoda én bízom abban hogy így lesz. De ez nem csak rajtunk múlik hanem rajtatok is hogy hogyan viselkedtek  hogyan álltok a tanárokhoz  egymáshoz a mentorokhoz.

Második kérdésem hogy vannak vagy voltak konfliktusok ha voltak akkor miért és hogyan oldottad meg őket?

-          A konfliktusokat nem nevezném konfliktusnak vannak esetek nézeteltérések abból a szempontból hogy nem úgy lássa az egyik mint a másik meg kell találni a közös kontaktust és utána a gyereket kell megkérdezni hogy őneki mi lenne a jó mit szeretne csinálni.

-          Nem mondom hogy a tanár foglalkozása kell ehhez hiszen a nevelőnek hatással kellenie a gyerekre!  Mert hiszen ha nem érzik jól magukat akkor ezt hiába tattük !

Másabb most a tábor mint tavaly volt ha igen akkor miben?

-          Mondhatom hogy egy kicsit másabb mert nem csak a tavalyihoz képest mert minden tábor egy kicsit másabb mert nem egy időben történik nem egyforma gyerekekkel nem egyforma tanárokkal. Az Ámbétkárosok direkt úgy osztották a csoportokat hogy a  diákok és a tanárok,mentorok ismerkedjenek meg. Tehát mindenki ismerje meg egymást. Egymást tudják kezelni ,ápolni megbecsülni!  Egymástól sokat tanulhatunk!

Hogyan gondolod milyen a kapcsolat közted és a gyerekek között?

-          Én úgy gondolom hogy az én csoportom  amikkor átvetem a bemúti tanodát gyakran voltak  olyan gyerekek nem nevezem meg őket , volt olyan aki nem mert közösségben étkezni nem mert vízbe menni , nem hogy még fürdő ruhába hanem még melegítőbe se! Most azért az a különbség hogy a gyerekek technikai fejlődésen mentek át most már közösségben tudnak  viselkedni és olyan helyekre  látogatunk el ahová  soha nem jutottak volna el ,és hogy ide a Balatonra  el jutottunk az kész áldás!

A tanodai tanárokkal és mentorokkal milyen a kapcsolatod, és fordulhatsz hozzájuk  bizalommal ?

-          Vannak olyan tanárok akikkel jó kapcsolat kontakt alakult ki , de viszont vannak olyn tanárok akik nem ezt helyezik középpontba

És fordulhatsz hozzájuk bizalommal?

-          persze minden tanára lehet számítani!

És mit gondolsz tetszik a gyerekeknek a tábor?

-          Szerintem a tavalyi és az idein júliusi csapattal is az volt a tapasztalatom hogy sok barátság születik és nagyon jól érzik itt magukat a gyerekek !

Te mit gondolsz mit szeretnek itt a táborban a gyerekek csinálni?

-          szeretnek olyan foglalkozásokon részt venni amiben nem unatkoznak és ha megjegyzik hogy ez jó volt már akkor megérte ez !

Szerinted  milyen foglalkozás tesz jót itt a gyerekeknek?

-          Szerintem a foglalkozások figyelem felhívók ott a kreatív ,a média hogy a környezetett ne szennyezzük  nagyon fontos! Az újra hasznosítás!

Köszönöm az interjút, további szép napot!           

0 Tovább

A vitorlás út

Negyedik nap. Ismét két csoportra váltunk. Az első csapatok elmentek Zánkára a strandra vitorlázni és strandolni. Addig mi fentmaradtunk a táborban a foglalkozáson. Nagyon vártuk már hogy jöjjenek a többiek, és mi is mehessünk, de eljött az az az idő is. Felültünk a buszra és elindultunk. Szerencsére nem volt olyan messze. Lepakoltunk, nézegettük a szép hajókat és vitorlákat, aztán el is mentek nyolcan a vitorlás útra. Nyolcan lehetett menni addig a többiek szabadon strandolhattak, focizhattak. Fél óránként jött ide a vitorla és vártunk, hogy mi is sorra kerüljünk. Én és többi hét táborozó mentünk az utolsó fordulóban. Felszálltunk, felvettük a mentőmellényeket és már mentünk is. Nagyon izgalmas volt, mert beleélhetted magad, hogy te vezeted a vitorlást. Segíthettél a vitorla összehajtásában és felhúzásában is. Figyelnünk kellett a vitorlára és a bumm-ra és minden másra. Mindenki nagyon élvezte látomásom szerint. A nap végén kaptunk jégkrémet és elindultunk vissza a táborba.

Amanda

0 Tovább

Üzenetek haza

Ezeket az üzeneteket a táborban gyűjtöttem
az Arlói a Nádasdi és a Bem úti tanodásoktól. De akadtak olyanok is akik nem mi hozzánk hanem más csoporthoz tartoztak és szívesen üzentek volna a családnak , barátoknak.

 Adél néni:
Azt üzenem, hogy kár hogy nem vagytok itt
és nem élvezitek a vizet a nap melegét
és remek a társaság. Remélem, hogy nélkülem is feltaláljátok
magatokat a főzésben, takarításban is, de nyugodtabb vagyok,
mert tudom, hogy István és Isti is tud főzni.
Szeretlek titeket és nagyon hiányoztok!  Sokat gondolok rátok!

Dzsenifer:

Hellóztok!
A macskára nagyon vigyázzatok, na meg magatokra is!
Nagyon jó itt lenni, jók a foglalkozások.
Csősztök majd megyek!

Petra:

Sziasztok!
Süssetek, sok kalácsot mikor hazamegyek!
Nagyon jó itt lenni, miénk a legjobb zászló.
A víz is nagyon jó!
Az étel nagyon rossz, ezért úgy fogok hazamenni, mint egy szál cérna.
Puszi, sziasztok, sietek haza!

Horváth Ferenc:

Kedves gyerekek, szerencsésen megérkeztem Balatonra.
Nagyon jól érzem magam itt. Ezt a pár napot soha nem felejtem el.
Nagyon hiányoztok! Feri.

Lázár Sándor:
Nagyon jól érzem magam, jó a tábor!
Ma a tanárunk ígért egy plusz pontot.

Kabai Robi:
Ha haza megyek, legkisebbtől legnagyobbig szétverek
mindenkit a családba!

Kriszti:
Küldjenek rendes kaját meg a táborvezetőket
cseréljék le olyanokra, mint a Nádasdi Bem úti és az Arlói vezetők.

 

Lakatos Erik:

Cső apa! Nagyon jó a tábor.
Veszprémbe is voltam már a kórházba!
Menny át mamához és mondd meg neki, hogy menni kell kapálni!!!

Ramóna:

A Petinek üzenem, hogy szeretem nagyon!
A keresztapának üzenem, hogy a Tina szereti.  A Vincét meg az Amanda.

Vili bácsi:

Lajos sógornak üzenem, Garasnak, hogy készüljön a szombati bográcsfőző versenyre!

Daniella:

Sziasztok!
Amandának üzenem, hogy sok-sok boldog szülinapot kívánok neki!
Üzenem mamának, hogy etesse meg a macskát!

 

Ricsi:

Csősztök!
Azt üzenem a családnak, hogy vigyázzatok magatokra!
Szeretlek titeket!

Barbara:
Sziasztok!
Vigyázzatok magatokra és a kis kutyusomra is!!

Julcsi:
Készüljön a következő két turnus, mert nem lesz könnyű lepipálni a mostanit!

 

0 Tovább

Keszthelyi kirándulás

A balatoni tábor harmadik napján elmentünk Keszthelyre, a Kastély Múzeumba. Három csoportra osztódtunk, három múzeum közül lehetett választani, hogy melyikbe szeretnénk menni. Én a vadászati múzeumot választottam. Ezt találtam a legérdekesebbnek. Bementünk, nagyon szép fegyvereket és mindenféle kitömött állatokat láttunk, minden övezetről. Nagyon tetszett és szerintem a többiek is nagyon élvezték ezt a helyet. Mikor már mindent végignéztünk kimentünk és lepihenünk az árnyékba. Aztán elmentünk a Festetics kastélyba, ami nem messze volt a múzeumtól. Egy vetélkedő játékban vettünk részt, nagyon izgalmas volt. A szobabeosztás szerint voltak a csoportok. Én a vadkanok csoportjában voltam. Kaptunk egy térképet és kérdéseket, amikre válaszolni kellett úgy, hogy a kastély parkjában meglehetett kérdezni vagy nézni a kérdésekre a választ. Mindezekre negyven perc állt rendelkezésünkre. Így elindultunk felfedezni a parkot. Mikor visszaértünk az induló pontra egyeztettük a válaszokat.  A táborvezetőnk kihirdette az eredményeket. Első lett az én csapatom, vagyis a vadkanok. Felszálltunk a buszra és elmentünk hamburgerezni.

Amanda

0 Tovább

Balatoni emberekről

Az én megfigyelésem alapján az emberek tisztelik a Balaton vizét. Szeretnek itt lenni, fürdeni még a kisbabákat is beleviszik. Sokan vannak, a Balaton parton. Van, aki napozik, van aki nézi a körülötte lévő tájat és hallgatja a víz susogását. A gyerekek annyira örülnek a víznek! A kisbabák pancsolnak, a nagyobbak karúszóval, a tizenévesek már úsznak. A felnőttek nagyon féltik a gyerekeiket, még a húsz éveseket is. Láttam már olyat is, hogy derékig ért a víz egy fiúnak, aki körülbelül 5-6 évesnek nézett ki. Nincs jobb annál, amikor hűsölsz egy fa alatt és nézed a Balatonba fürdő embereket, akik jól érzik magukat. Van pár büfé a strand közelében az emberek szoktak venni lángost,hamburgert és még sok más finomságot,van olyan is aki készít be magának uzsonnát későbbre ha megéhezne. Én csak 1-2 nap figyeltem az embereket, de máris sokkal többet tudtam meg róluk.

 2-3 nap

Elmentünk Keszthelyre a Festetics Múzeumba ahol 3 csoportra kellett elosztódnunk. Én a Vadászatiba voltam az olyan érdekesnek tűnt, voltak kitömött állatok madarak, tigrisek, szarvasok és még sok más dolgok. Azután elmentünk a Festetics kastélyba és ott kaptunk egy kvíz játékot, amire 40 perc,1 térkép 16 kérdésünk volt. Voltak szabályok. A kapun kívül nem lehetett kimenni ,de lehetett kérdezni a portástól,emberektől. Nagyon jól éreztem magam, azért mert mi lettünk az elsők. Jó volt hamar vége lett ki is fáradtunk, de izgalmas volt

 

4. nap

Este a discó előtt megtudtuk hogy másnap reggel vitorlázni megyünk csak nem mi mentünk elsőnek hanem a Nádasdiak és a fél Arlóiak.  A fele a táborba maradt ebbe én is benne voltam mi csak délután mentünk, el is érkezett a 3 óra mi is mentünk, és felszálltunk a buszra  elindultunk, és már nemsokára oda is értünk megkerestük a mi vitorlásunkat felvettük a mentőmellényt és beszálltunk. Nagyon izgalmas volt. Én,Tina,Barbi,Ramóna és Ricsi leültünk a hajó szélére és a lábunkat belelógattuk a vízbe és így mentünk egy fél óráig. Megfordultunk vissza értünk a mólóra leszálltunk és már nemsokára ment a másik csoport és ezen kívül még 2 csoport ment. Amikor már mindenki volt ettünk egy jégkrémet és visszamentünk a táborba.

0 Tovább

Tánccsoport - második turnusból

Csízi József.: Üdvözlöm a BalaTanodai Tánccsoportot és köszönöm, hogy elfogadták felkérésünket az interjúra! Én Csízi József vagyok és én fogom az interjút elkészíteni. Kérlek, sorold fel a csoport tagjainak a nevét!

Ádám, tánctanár: Én Ádám vagyok, én vagyok a tánctanár, a többiek: Leila, Fatima, Melinda, Ramóna,Judit és Patrik.

Cs.J.: Az első kérdésem az lenne, hogy nagyon nehéz a táncot begyakorolni és utána előadni?

Táncos lányok: Kicsit, persze megerőltető.

Cs.J.: És nagyon nehéz együtt dolgozni?

Táncos lányok: Nem!!

Á.: Nekem erről tök más véleményem vanJ.

Melinda: Nagyon harmonikus a légkör, nézzük egymást, már tudjuk, hogy hogyan kell csinálni.

Ádám: A légkör az tényleg nagyon szuper, én az elején nem gondoltam volna, hogy össze fognak így csoportként állni, de az első nap végére már igazi csoport voltak.

Cs.J.: Akkor sikerült itt megtalálnotok az összhangot?

Á.: Igen, elmondhatjuk azt hiszem, hogy megtaláltuk.:)

CS.J.: Nagyon szépen köszönjük az interjút!!:)

készítette: Csízi József

0 Tovább

Balatanodai nyár

blogavatar

Ózd kistérségi diákok vagyunk. A Dr. Ámbédkar Iskola tanodaprogramjának résztvevőiként idén nyáron hét turnusban táborozunk Pálkövén. A blogon az élményeinket osztjuk meg.

Legfrissebb bejegyzések

2012.08.29.
2012.08.29.
2012.08.20.
2012.08.20.

Utolsó kommentek